Als ze steeds met vier of vijf nul winnen, dan denk je het maakt niet uit

"Als ze steeds met vier of vijf nul winnen, dan denk je het maakt niet uit"

26-02-2017 15:00

Henk Veerman is dolblij dat hij na een lange blessure weer belangrijk kon zijn voor sc Heerenveen. De spits kwam in de tweede helft in het veld tegen Roda JC en tekende voor de 2-0. 

Veerman liep op 5 december vorig jaar een spierblessure op tegen de beloftenploeg van Excelsior. Pas enkele weken geleden keerde hij weer terug bij de hoofdmacht van de Friezen. "Ik voel me steeds beter. Ik heb negen weken in het krachthonk gezeten, daar werd ik bijna depressief van", vertelt Veerman op de clubsite van Heerenveen.

Wedden

Meer odds

Ondertussen zat Veerman zich te verbijten op de bank. "Als ze steeds met vier of vijf nul winnen, dan denk je het maakt niet uit, het team redt zich wel. Dat was niet het geval. We scoorden moeizaam, ik had absoluut het geval dat ik wat voor de ploeg kon betekenen. Dat maakt een blessure extra vervelend."

Veerman bewees zaterdag wederom zijn status als supersub. Voor de 16e keer kwam hij als invaller binnen de lijnen. De statistieken doen hem niets. "Statistieken, belangrijk. Het is mooi dat ik wat teweeg kan brengen, maar ik wil het liefst altijd starten. Dit is op dit moment echter mijn rol en daar moet ik zo goed mogelijk mee omgaan."