Waterreus laat zien wat Zoet fout deed: 'Iedereen is nu wakker'

Waterreus laat zien wat Zoet fout deed: 'Iedereen is nu wakker'

26-02-2017 22:08
25

Ronald Waterreus legt uit wat PSV-doelman Jeroen Zoet verkeerd heeft gedaan bij de 2-1 van Feyenoord van zondagmiddag. De sluitpost hield de bal net voor de lijn tegen, maar scheidsrechter Bas Nijhuis gaf kort daarna toch een doelpunt omdat Zoet de bal naar zich toetrok. 

"Het is logisch wat hij doet. Ik denk alleen dat het in de toekomst minder gaat gebeuren", zegt Waterreus bij Rondo. "Nu is iedereen wakker en wordt er gedacht: als zich ooit zo'n situatie voordoet, moet ik dus oppassen. Dat er niet meer gebeurt wat er vandaag met Jeroen gebeurt. Je ziet ook dat hij de bal vasthoudt en naar de scheidsrechter kijkt van: nee, hij is er niet achter. Maar op het moment dat hij zijn lichaam ontspant en het spel verder gaat, trekt hij die bal naar zich toe."

Waterreus demonstreert het vervolgens. "Hij heeft in eerste instantie die bal voor zich en kijkt naar de scheidsrechter. Op het moment dat hij ziet dat de scheidsrechter geen doelpunt geeft, ontspant z'n houding en wil hij opstaan. Maar doordat hij opstaat, duwt hij zich af en trekt hij die bal naar zich toe en is de bal dus over de lijn. Of het verstandig is? Het is niet echt verstandig, nee", sluit Waterreus lachend af.