Jans: 'Als ik directeur van Leicester was geweest, was dit nooit gebeurd'

Jans: 'Als ik directeur van Leicester was geweest, was dit nooit gebeurd'

26-02-2017 23:06
7

Ron Jans en Bert van Marwijk vinden het onbegrijpelijk dat Leicester City Claudio Ranieri ontslagen heeft. Jans, trainer van PEC Zwolle, zou het anders doen als hij de touwtjes in handen had bij de Premier League-club.

"Als ik eigenaar of directeur van Leicester was geweest, was dat nooit gebeurd", zegt Jans bij Studio Voetbal. "Dan neem je aan het einde van het seizoen afscheid. Er is daar een wonder gebeurd. Die schop je niet de deur uit. Dat doe je nooit." Ook Van Marwijk komt aan het woord. "In de top zit geen voetbal-know how meer. Die mensen beslissen op afstand over zo'n man. Dat kan gewoon helemaal niet. Stel dat die club gewoon in handen is van een Engelsman, iemand met know how. Dan kijk je er anders naar."

Arno Vermeulen heeft een compleet andere mening. "Ik vind het logisch. Hij verdiende 2,3 miljoen euro kampioenspremie. Dat blijft voor altijd aan hem hangen. Hij heeft de club wereldberoemd gemaakt en zal nooit vergeten worden. Of het logisch is dat hij ontslagen is? Ja, volkomen logisch. Hij blijft de held die de club kampioen gemaakt heeft, maar een paar keer verliezen en de club degradeert kansloos."