Vardy neemt Leicester na ontslag Ranieri bij de hand tegen Liverpool

Vardy neemt Leicester na ontslag Ranieri bij de hand tegen Liverpool

27-02-2017 22:52
11

Vier dagen na het veelbesproken ontslag van Claudio Ranieri heeft Leicester City van zich afgebeten tegen Liverpool, waar Georginio Wijnaldum meespeelde. Onder meer dankzij de opgeleefde Jamie Vardy boekte de landskampioen een broodnodige 3-1 overwinning. 

In het King Power Stadium moest Leicester het voor het eerst stellen zonder Ranieri, die het duel met Liverpool thuis vanaf de bank bekeek. Waar Leicester in 2017 nog geen enkel Premier League-doelpunt had gemaakt, wilde het tegen Liverpool plotseling wel lukken. En notabene Vardy, die onder Ranieri zijn absolute doorbraak beleefde en topscorer werd in het kampioensjaar, nam zijn ploeg bij de hand.

Op oudejaarsdag had Vardy zijn laatste doelpunt gemaakt, maar nu opende hij na 638 minuten droog te hebben gestaan na een klein half uur de score. Nog voor rust werd het ook 2-0, toen Danny Drinkwater Simon Mignolet met een verwoestende knal klopte. Na een uur sloeg Vardy opnieuw. Ditmaal kopte hij de bal fraai binnen. De tegentreffer van Phillippe Coutinho was slechts een pleister op de Liverpool-wonden.