In het kort: Bakkali wint met Valencia, Ajax verkoopt Europees duel al bijna uit

In het kort: Bakkali wint met Valencia, Ajax verkoopt Europees duel al bijna uit

28-02-2017 23:58
7

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Ajax - FC Kopenhagen al zo goed als uitverkocht
Ajax heeft zo goed als alle kaarten verkocht voor het duel met FC Kopenhagen in de achtste finale van de Europa League. Er zijn volgens de Amsterdamse club enkel nog een paar vrije stoelen op de eerste ring Zuid en wat losse plaatsen verspreid over het stadion. De kaartverkoop startte pas vier dagen geleden. Het duel wordt op 16 maart gespeeld.

Bakkali speelt 80 minuten tijdens zege Valencia
Valencia heeft een belangrijke zege geboekt tege Leganes. Zakaria Bakkali, oud-PSV'er, speelde tachtig minuten mee tijdens de 1-0 overwinning. Eliaquim Mangala maakte de enige treffer. Het worstelende Valencia klimt nu naar de twaalfde plek.

Juventus slaat eerste slag
Juventus is hard op weg zich te kwalificeren voor de finale van de Coppa Italia. In de eerste halve finale tegen Napoli werd dinsdag in eigen huis gewonnen: 3-1. Jose Maria Callejon opende de score voor Napoli, maar Paulo Dybala (twee penalty's) en Gonzalo Higuain zorgden voor de Juve-zege in de heenwedstrijd. De andere halve finale gaat tussen rivalen Lazio en AS Roma.

'Bekeravond' om snel te vergeten voor Dortmund

Het voor dinsdagavond geplande bekerduel tussen Sportfreunde Lotte en Borussia Dortmund gaat niet door. Door hevige sneeuwval is het veld onbespeelbaar geworden. Een nieuwe datum is nog niet bekend. Voor Dortmund was het sowieso al geen gelukkige dag. De spelersbus kwam aan het einde van de middag vast te zitten in de modder. De spelers verbleven toen nog in het hotel.

Vitesse krijgt slecht nieuws over Gelredome
Vitesse lijkt er niet in te slagen om stadion Gelredome te kopen. Gelredome NV en de Exploitatiemaatschappij Gelredome (BVEG) voelen er niets voor om het stadion van de hand te doen. De partijen zijn bang dat Vitesse het belang van voetbalactiviteiten boven andere evenementen zal laten gaan. Dat schrijven ze in een brief aan Gedeputeerde Staten van Gelderland.

Voormalig FIFA-bons stapt naar het CAS
Jérôme Valcke, oud-secretaris-generaal van de FIFA, gaat bij het sporttribunaal CAS in beroep tegen zijn schorsing van tien jaar. Hij kreeg de straf vanwege de verkoop van kaarten voor WK-duels, sjoemelen met zijn reiskostenvergoeding en het bewust verkopen van televisierechten onder de marktwaarde. Valcke was acht jaar de rechterhand van Sepp Blatter.

Barça Legends organiseren benefietduels
Op vrijdag 30 juni zullen oude helden van Barcelona en Manchester United het tegen elkaar opnemen. Onder andere Ronald de Boer, Hristo Stoichkov en Gaizka Mendieta zullen hun opwachting maken namens de zogeheten Barça Legends. De opbrengsten van de kaartverkoop zullen volledig ten goede komen aan de Barça Foundation, die zich bezighoudt met verschillende maatschappelijke trajecten. Op 2 september zal de 'return' plaatsvinden op Old Trafford.

Megaverlies voor Aston Villa
De degradatie van afgelopen zomer heeft er financieel flink ingehakt bij Aston Villa. The Villains leden over het afgelopen boekjaar een verlies van ruim 95 miljoen euro, een verdrievoudiging ten opzichte van het jaar ervoor. Deze cijfers zijn voor een groot deel te verklaren door een flinke afname in televisiegelden voor de club uit Birmingham.