Koeman ruziet bij Everton: Soms omdat spelers kritiek niet kunnen accepteren

Koeman ruziet bij Everton: "Soms omdat spelers kritiek niet kunnen accepteren"

28-02-2017 14:57
2

Everton-manager Ronald Koeman maakt zich hard voor een langer verblijf van Ross Barkley. De twee hebben regelmatig een woordenwisseling gehad dit seizoen, maar Koeman vindt de waarde van de aanvallende middenvelder enorm.

Vanaf de eerste werkdag van Koeman bij Everton hamerde hij er bij Barkley op dat hij zijn status als talent moet ontgroeien en een volwassen speler moet worden. Dat lukte niet meteen en Barkley werd zelfs even gepasseerd. Maar Koeman houdt de 23-jarige Engelsman er graag bij. "We willen Ross hier houden, omdat hij het type speler is dat je nodig hebt in je team om kansen te creëren en te scoren", zegt Koeman in gesprek met Sky Sports.

"Natuurlijk ruzie je af en toe met spelers omdat je meer productiviteit wil zien, en soms omdat het voor spelers moeilijk is om kritiek te accepteren. Maar ik denk dat dit het beste in een speler naar boven haalt. Ik heb veel gepraat met Ross en hij is een uitstekende gozer. Hij wil zich ontwikkelen en bij Everton blijven en hij denkt dat hij zijn spel op een positieve wijze kan veranderen. Dat is heel belangrijk voor hemzelf en het team", aldus Koeman.