Vertrek bij Vitesse verklaard: 'Geen contract bij Chelsea, dus overgeslagen'

Vertrek bij Vitesse verklaard: 'Geen contract bij Chelsea, dus overgeslagen'

28-02-2017 20:47
5

Abiola Dauda vertrok vorige maand door de achterdeur bij Vitesse. De 29-jarige aanvaller heeft een opvallende verklaring voor het feit dat hij bijna geen speeltijd meer kreeg in Arnhem: hij had geen contract bij Chelsea.

"Ik heb geen idee wat er gebeurd is, maar plotseling maakte ik geen deel meer uit van het team. De relatie tussen Vitesse en Chelsea heeft er mogelijk iets mee te maken", suggereert Dauda in gesprek met het Griekse Contra. "Vaak komen er spelers van Chelsea naar Vitesse, omdat ze minuten moeten maken. Ik had geen contract bij Chelsea, dus werd ik overgeslagen."

Wedden

Meer odds

Het verhaal van Dauda strookt niet helemaal met de realiteit. Hij moest bij Vitesse Ricky van Wolfswinkel en Yuning Zhang voor zich dulden in de pikorde. Geen van beide spitsen staat onder contract bij de Londense club. De 29-jarige Nigeriaan is echter onvermurwbaar. "Ik heb wel aangegeven dat ik ongelukkig was op de bank, maar dan nog kwam iemand over van Chelsea."

Vitesse nam Dauda in de zomer van 2014 over van Rode Ster Belgrado, maar dat werd geen onverdeeld succes. De tweede helft van het vorige seizoen werd hij al verhuurd aan Heart of Midlothian FC. Deze winter vertrok de aanvaller definitief. Het Griekse Atromitos nam hem over.