Petrovic doet zijn verhaal: Ontslagen? Ik bén helemaal niet ontslagen

Petrovic doet zijn verhaal: "Ontslagen? Ik bén helemaal niet ontslagen"

28-02-2017 21:13
24

Zeljko Petrovic heeft in een interview met Voetbal International laten weten dat er helemaal geen sprake was van een ontslag bij ADO Den Haag. "Ontslagen... Ik bén helemaal niet ontslagen", aldus de werkloze coach.

"Ik lees dat overal en hoor mensen dat zeggen, maar zo is het niet gegaan." Petrovic legt uit hoe het wél is gegaan. Na de 0-2 nederlaag tegen Vitesse is hij om de tafel gaan zitten met directeur Mattijs Manders en technisch manager Jeffrey van As. Petrovic wilde twee dingen: een publiek statement van Manders dat hij vierkant achter de coach stond, en de komst van Adrie Bogers (voormalig assistent-traier bij Willem II).

"We hadden die bespreking op maandag en op dinsdagochtend voor de training vroeg Mattijs me of ik nog steeds achter die twee eisen stond", zegt Petrovic in de nieuwe uitgave van VI. "Ja, natuurlijk, antwoordde ik. Als ik gisteren A zeg, dan ga ik vandaag geen B roepen. Zo zit ik niet in elkaar. 'Dat is jammer, want dan is het beter dat we uit elkaar gaan', zei hij."

Het uit elkaar gaan was ook helemaal niet vervelend, stelt Petrovic. "Ik gaf zelf aan dat ik geen salaris mee wilde hebben, maar dat vond hij onzin. Ik heb twee maanden salaris mee gekregen, terwijl ik bijvoorbeeld ook nog steeds in een lease-auto van de club rij. Ik heb de tijd gekregen om zelf rustig naar een wagen te gaan kijken." Spijt van het stellen van de eisen heeft hij niet. "Absoluut niet. Misschien had ik al veel eerder dingen moeten eisen. Mensen weten niet hoeveel ik de afgelopen maanden heb moeten slikken."