'Stukadoor' Van Veen kan miljoenen uit China voorlopig op zijn buik schrijven

'Stukadoor' Van Veen kan miljoenen uit China voorlopig op zijn buik schrijven

Gepubliceerd: woensdag 1 maart 2017 om 14:52wo 01-03-2017 om 14:52

De transfer van Kevin van Veen naar Henan Jianye FC is definitief afgeketst nu de transfermarkt in China gesloten is. Voor FC Oss is dat ook een financiële tegenvaller.

Henan Jianye FC was naar verluidt bereid om 4,6 miljoen euro te betalen aan het Engelse Scunthorpe United voor de spits en FC Oss had flink mee kunnen delen in die transfersom. De Jupiler League-club had recht op tien procent van de winst. Omdat FC Oss Van Veen twee jaar geleden voor 375.000 euro aan de Engelse club verkocht, zou dat neerkomen op een bedrag van ruim 400.000 euro, meldt het Algemeen Dagblad.

Van Veen loopt zelf ook een flinke financiële klapper mis door het afketsen van de deal. Scunthorpe United wees een maand geleden al een eerste bod van de Chinese club af omdat het de spits hard nodig heeft in de titelstrijd. Daardoor maakt Van Veen, die een schitterend verhaal kent omdat hij een paar jaar geleden nog als stukadoor werkte, het seizoen in de League One af. Zelf was de spits nog bijzonder enthousiast over de mogelijke Chinese transfer. "Ik kan daar zoveel verdienen, dan hoef ik later nooit meer te werken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws