De Boer leert Memphis lesje: Kijk, Aubameyang zag eruit als een clown

De Boer leert Memphis lesje: "Kijk, Aubameyang zag eruit als een clown"

01-03-2017 20:49
15

Ronald de Boer hoopt dat Memphis Depay gaat slagen bij Olympique Lyon. In dienst van Manchester United lukte het niet, tot afgrijzen van de oud-voetballer.

"Memphis heeft veel talent, maar het kwam er niet uit in Engeland", zegt De Boer tegen Sport 360. "Misschien had hij soms wat slimmer kunnen zijn. Er werd veel van hem verwacht, maar hij kon dat niet inlossen. Dan moet je geen gekke dingen doen en geduld hebben."

De Engelse tabloids pakten echter wekelijks uit met de 'fratsen' van Memphis, wiens hoed ook in Nederland veelbesproken was. "Kijk", zegt De Boer, "Aubameyang stond laatst in een blauw pak. Zo'n lelijke, waarin hij eruit zag als een clown. Maar het werd geaccepteerd, omdat hij scoort. Iedereen lachte erom."

"Maar als je niet scoort en slecht speelt, zeggen mensen dat je meer waarde hecht aan kleren dan voetbal. Je moet slim zijn", vervolgt de 67-voudig international. "Memphis is ondanks alles nog steeds jong en speelt nu bij Lyon, een goede club voor hem. Ik denk dat er nog steeds een ongelooflijke comeback in zit. Hij heeft er de kwaliteiten voor."