Barcelona haalt uit en neemt door MSN-goals koppositie over van Real Madrid

01-03-2017 21:22
1

De midweekse speelronde in de Primera División heeft geen problemen opgeleverd voor FC Barcelona. Sporting Gijon werd met duidelijke cijfers verslagen: 6-1.

Het duel in Camp Nou kende een vliegende start, want binnen een half uur stonden al vier doelpunten op de teller. Lionel Messi brak de ban met een slimme kopbal en twee minuten later stond het 2-0 door een eigen doelpunt van Gijon. Carlos Castro deed vervolgens verrassend wat terug, maar Luis Suarez bracht de marge binnen 27 minuten weer op twee.

In de tweede helft liep Barça uit naar een simpele zege. Paco Alcacer, die Suarez verving na één helft, maakte in de 49e minuut de 4-1 en ook het laatste onderdeel van MSN deed nog een duit in het zakje. Neymar tekende met een feilloze vrije trap voor zijn eerste doelpunt in Camp Nou van dit seizoen. Ivan Rakitic maakte er in de slotfase nog 6-1 van.

Door de klinkende zege neemt Barcelona met twee punten de koppositie over van Real Madrid. De Koninklijke heeft echter nog twee wedstrijden tegoed.