Dit was de ochtend: Hiddink niet bij PSV, Podolski weg voor 'schandalig bedrag'

Dit was de ochtend: Hiddink niet bij PSV, Podolski weg voor 'schandalig bedrag'

02-03-2017 12:00
1

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot de middag samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

'Rooney keert terug bij Everton'
De geruchten dat Wayne Rooney na dertien jaar Manchester United terugkeert op het oude nest bij Everton worden steeds hardnekkiger. De all-time topscorer van het Engelse nationale team zou zijn vertrek al hebben medegedeeld aan zijn vrienden. Rooney zal wel een groot deel van zijn salaris moeten inleveren op Goodison Park. (Daily Mail)

'Hiddink bedankt voor interesse van PSV'
Guus Hiddink zal niet de nieuwe 'voetbalcommissaris' van PSV worden. De Eindhovenaren hadden hun voormalige trainer verzocht om de opvolger van Hans van Breukelen te worden, maar Hiddink liet weten zich daarvoor "nog te jong" te voelen. (Eindhovens Dagblad)

Afellay verlengt bij Stoke
Ibrahim Afellay blijft tot medio 2019 speler van Stoke City. De inmiddels dertigjarige middenvelder heeft zijn aflopende contract met twee jaar verlengd. Afellay maakte onlangs zijn rentree bij The Potters na lang uit de roulatie te zijn geweest met een zware knieblessure. (Clubsite Stoke City)

'Aké alweer weg bij Chelsea'
De terugkeer van Nathan Aké bij Chelsea is allesbehalve een succes geworden. De linksback mocht in de winter eerder dan gepland terugkeren van zijn verhuurperiode bij Bournemouth, maar vervult op Stamford Bridge een bijrol. Nu Chelsea een nieuwe linksback wil aantrekken, lijkt Aké alweer uit te kunnen zien naar een nieuwe werkgever. (The Telegraph)

Podolski vertrekt naar Japan
Lukas Podolski verruilt zijn huidige werkgever Galatasaray aan het eind van het seizoen voor het Japanse Vissel Kobe. Via zijn Instragam-pagina bevestigde Poldi dat de transfer rond is. Supporters van Galatasaray hebben hun ongenoegen geuit over de in hun ogen te lage transfersom voor de 129-voudig international.