Guardiola treurt: 'Als fan ben ik verdrietig, we gaan de perfecte trainer missen'

Guardiola treurt: 'Als fan ben ik verdrietig, we gaan de perfecte trainer missen'

02-03-2017 18:39
9

Pep Guardiola is enigszins teleurgesteld dat Luis Enrique het komende zomer voor gezien houdt bij FC Barcelona. De huidig manager van Manchester City ziet zijn voormalige teamgenoot met lede ogen vertrekken uit Camp Nou.

Luis Enrique kondigde woensdag zijn afscheid aan. "Ik heb twee reacties. Als fan van Barça ben ik verdrietig", reageert Guardiola in Engelse media. "We gaan de perfecte trainer voor de club missen, zijn persoonlijkheid en zijn karakter. In deze twee, drie jaar heeft hij ongelooflijk voetbal gespeeld met ongelooflijke spelers."

Wedden

Meer odds

"Mijn tweede reactie is dat ik hem volledig begrijp en ik wens hem het beste", vervolgt Guardiola. "Als een fan en als lid van Barcelona, zeg ik dankjewel voor deze jaren bij mijn club. Er zijn maar weinig coaches in de wereld beter dan Luis Enrique. Ik denk nog steeds dat Barcelona het beste team ter wereld is."

Enrique nam medio 2014 het stokje over van Gerardo Martino. Sindsdien leidde hij Barcelona onder meer naar twee landstitels, won hij twee keer de beker en veroverde hij de Champions League.