Zéér openhartige Kazim-Richards: De rest zit in de gevangenis of is overleden

Zéér openhartige Kazim-Richards: "De rest zit in de gevangenis of is overleden"

02-03-2017 22:16
6

Ondanks het feit dat oud-Feyenoorder Colin-Kazim Richards geboren en getogen is in Londen, voelt hij geen enkele verbondenheid met Engeland. Dit laat hij weten in een openhartig interview met The Guardian. De spits is een van de weinigen uit zijn familie die niet in de problemen is geraakt.

"Ik heb geen Engels bloed. Mijn familie komt van de Caribbische Eilanden en is ook deels Turks", aldus de huidige spits van het Braziliaanse Corinthians. "Ik heb nooit fish and chips gegeten: mijn moeder maakte altijd Turks of West-Indisch eten klaar. Onze familie is allesbehalve Engels dus. Ik heb wel respect voor Engeland, ondanks het feit dat ze mijn ouders niks gegeven hebben. Behalve een verblijfplaats dan."

"Verder mochten mijn ouders en de rest van de familie het allemaal maar uitzoeken toen ze in Engeland kwamen wonen", vervolgt Kazim. "95 procent van de familie is dit niet gelukt. Ik heb geluk dat ik er wel wat van heb weten te maken, vooral door mijn voetbalcarrière en omdat mijn ouders uiteindelijk goed terecht gekomen zijn. Maar veel van mijn neven en vrienden zitten in de gevangenis of zijn inmiddels overleden."

Met 58 doelpunten in 390 wedstrijden in zijn carrière staat Kazim allesbehalve bekend als een succesvolle spits, maar hier gaat de speler fel tegenin. "Kijk, ik ben een West-Indische Turk uit Londen die drie talen spreekt, drie keer landskampioen is geworden en drie Super Cups heeft gewonnen. Als je ziet vanwaar ik gekomen ben kun je moeilijk zeggen dat ik niet succesvol ben", sluit hij af.