PSV'er ziet groot Trump-gevaar: Dan wordt het een grote bende

PSV'er ziet groot Trump-gevaar: "Dan wordt het een grote bende"

03-03-2017 09:44
31

De Mexicaanse centrale verdediger Hector Moreno van PSV vindt dat Donald Trump een gevaar vormt. Trump werd in november verkozen tot president van de Verenigde Staten en opteerde voor een muur tussen Mexico en de VS. Die gaat er niet komen wat Moreno betreft.

"De hele campagne heeft hij de Mexicaanse bevolking gedemoniseerd. Zijn belangrijkste punt was die muur", begint Moreno in ELF Voetbal. Trump was bijzonder negatief over Mexicaanse immigranten, maar Moreno bestempelt hen als hardwerkend en nederig. "Ik moet nog maar zien hoe Trump die muur gaat bouwen. Ik hoop dat het nooit zover komt. Mocht het wel gebeuren, dan wordt het een grote bende."

Juist op het moment dat Trump werd verkozen, stond er een WK-kwalificatiewedstrijd gepland tussen de VS en Mexico. Alsof het zo moest zijn won Moreno met Mexico: 1-2, in Amerika. "Die wedstrijd was echt geweldig. Voorafgaand aan de wedstrijd maakten we een groepsfoto met de Amerikaanse ploeg. Om en om, zij aan zij. We schudden elkaar de hand en gingen naast elkaar staan. Daarmee lieten we zien dat niets ons scheidt. Geen muur, niets."