Update: Leandro is te ver gegaan, maar zes wedstrijden is wel heel zwaar

Update: "Leandro is te ver gegaan, maar zes wedstrijden is wel heel zwaar"

03-03-2017 12:40
3

Leandro Bacuna heeft maar liefst zes wedstrijden schorsing aan zijn broek gekregen van de Engelse voetbalbond. De Aston Villa-speler uitte zijn agressie onlangs op een grensrechter en moet daarvoor boeten.

In het duel met Derby County ging Bacuna in de slotminuut - bij een 1-0 voorsprong - door het lint. Hij stormde na een beslissing van de assistent-scheidsrechter op de man af en gaf hem een flinke zet, nadat hij bedreigend in de buurt van diens hoofd kwam. In Engeland werd schande gesproken van de actie van Bacuna, die rood kreeg.

Dit seizoen kreeg de speler in kwestie al zeven keer geel en dus één keer rood in 1509 minuten bij Villa. In het verleden kreeg hij in vier seizoenen bij Groningen driemaal een rode kaart. Wat opvalt is dat ook Leandro's broertje Juninho Bacuna regelmatig negatief in het nieuws komt door zijn charges en temperamentvolle spel.

Update 12.40: Aston Villa-manager Steve Bruce is niet blij met de lange schorsing voor Leandro Bacuna. De oud-speler van FC Groningen belaagde vorige week de grensrechter en moet daarvoor zes wedstrijden brommen. "Leandro is te ver gegaan, maar zes wedstrijden is wel heel zwaar", vindt Bruce vrijdag. "We gaan misschien in beroep."

Bekijk hier de actie van Bacuna!