Oscar: 'Mensen zeggen dat het allemaal om geld ging, maar dat speelde ook een rol'

Oscar: 'Mensen zeggen dat het allemaal om geld ging, maar dat speelde ook een rol'

03-03-2017 15:48
9

Oscar vertrok in de winter voor 60 miljoen euro van China naar Shanghai SIPG en zegt in een interview met FourFourTwo dat geld een belangrijke rol speelde, maar niet doorslaggevend was.

De stad was ook cruciaal in zijn beslissing om naar China te trekken. "Shanghai is een metropolis en doet me in veel opzichten aan New York denken", zegt Oscar. "Mensen zeggen dat het allemaal om het geld gaat, maar de stad speelde ook een rol. Natuurlijk zijn de financiën belangrijk, maar het gaat niet alleen maar om geld. De stad is net zo belangrijk. Ik neem mijn vrouw en kinderen mee, dus het moet fijn zijn. Shanghai heeft alles wat we nodig hebben."

"Ik weet dat mensen verrast zijn als ze zien dat een 25-jarige de Premier League verlaat voor China. Maar ik kan mijn leven niet laten leiden door wat andere mensen zeggen. Ik snap het punt wel. Het beste voetbal wordt gespeeld in Europa, zonder twijfel. Maar ik wil dat mensen mijn beslissing respecteren. Ik ben niet maar een jaartje in Europa geweest, ik heb veel ervaringen opgedaan en voor een van de grootste clubs van Europa gespeeld", aldus Oscar.