Boze Boilesen doet boekje open: 'Ik had met De Boer een afspraak'

Boze Boilesen doet boekje open: 'Ik had met De Boer een afspraak'

03-03-2017 19:33
13

De manier waarop hij afgelopen zomer vertrok bij Ajax, zit Nicolai Boilesen nog steeds niet helemaal lekker. De Deense verdediger legt aan Ajax Life uit dat er behoorlijk wat leugens zijn verspreid. 

"Het ergste vond ik dat er berichten naar buiten werden gebracht die niet klopten", vertelt de Deen, die tegenwoordig bij FC Kopenhagen zit. "Ik had met Frank de Boer de afspraak dat ik na het seizoen 2014/15 weg zou mogen. Ik was tevreden bij Ajax, maar voelde ook wel dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging, in een ander land."

"Toen werd er ineens geschreven dat ik niet bij Ajax wilde bijtekenen omdat ik meer geld wilde hebben", vervolgt de linkspoot. "Alsof ik heel gierig was, alsof ik mezelf te goed vond voor Ajax. Dat was dus helemaal niet het geval."

Ook een Italiaans transfergerucht klopte niet. "Op een gegeven moment was het verhaal dat Ajax en Genoa rond zouden zijn en ik alleen nog een akkoord moest bereiken. Ik had op dat moment nog helemaal niet met Genoa gesproken. Ik ben nog wel wezen kijken, maar na een halfuur wist ik genoeg. Ik had niet het idee dat die club echt geïnteresseerd was, dat ze daar echt wisten wie ik was."