De Mos: 'Hij kan mee met Barça of Real; hij kan voor 25 miljoen weg'

De Mos: 'Hij kan mee met Barça of Real; hij kan voor 25 miljoen weg'

04-03-2017 10:01
10

Het is niet de vraag of Youri Tielemans vertrekt, maar wanneer hij dat doet. De middenvelder van RSC Anderlecht wordt in verband gebracht met verschillende grote clubs. Aad de Mos denkt dat de Belgische geweldenaar moet mikken op een topclub.

"Tielemans kan nu al mee bij Barcelona of Real Madrid", zegt de oud-trainer in Het Nieuwsblad. "Je hoeft geen kenner te zijn om te zien dat hij met betere spelers nog beter gaat spelen. Op dat middenveld van Real - met Luka Modric en Toni Kroos - zou hij niet misstaan, voor Mateo Kovacic doet-ie niet onder."

Wedden

Meer odds

Ook Atlético Madrid zou Tielemans volgen, maar dat vindt de Mos geen goede keuze. Al is Spanje wel een mooie bestemming. "Naar Atlético moet hij niet gaan, Diego Simeone staat op het punt om te vertrekken. Sevilla, dát zou een mooie club zijn. En een goeie tussenstap."

De Mos geeft Tielemans tot slot nog wat raad. Geen transfer, wel een jaartje blijven. "Maar nog één extra jaar Anderlecht zou ideaal zijn, hij zit toch nog in zijn babyjaren. Daarna moet ook de bondscoach kleur bekennen en dan kan hij weg voor 25 miljoen."