Bizarre slotfase bij Sparta - Feyenoord: Het is gewoon een overtreding

Bizarre slotfase bij Sparta - Feyenoord: "Het is gewoon een overtreding"

05-03-2017 14:53
25

Een bizar moment, zondagmiddag op Het Kasteel. Feyenoord leek in de slotfase op gelijke hoogte te komen tegen Sparta Rotterdam, maar het discutabele doelpunt van Bilal Basacikoglu werd niet toegekend.

De bal leek volledig over de doellijn, maar de arbitrage nam dat - mede vanwege het ontbreken van doellijntechnologie - niet waar. De hele discussie was er hoe dan ook niet geweest als scheidsrechter Danny Makkelie had gefloten voor een overtreding op doelman Roy Kortsmit.

"Of het 1-1 had moeten zijn? Nou, dat denk ik niet. Het is honderd procent een overtreding", zegt Kortsmit tegen FOX Sports. "We moeten daar helemaal niet over discussiëren. Ik ben in de lucht en hij (Basacikoglu, red.) springt vol tegen me aan. Dat slaat nergens op."

De bal leek vervolgens de lijn te passeren. Kortsmit: "Ik weet niet wat er daarna gebeurt, maar in de vijf moet je gewoon van de keeper afblijven. Het is gewoon een overtreding. En verder: het interesseert me ook echt helemaal niks. We hebben gewonnen, hartstikke mooi."