Groenendijk is woest: Ik heb de excuses van de arbitrage niet aanvaard

Groenendijk is woest: "Ik heb de excuses van de arbitrage niet aanvaard"

05-03-2017 17:23
54

Ook bij ADO Den Haag - FC Utrecht speelde de arbitrage een doorslaggevende rol. Fons Groenendijk, trainer van de Haagse club, is er 'doodziek' van.

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten zagen een overduidelijke overtreding van Utrecht-back Robin van der Meer op Guyon Fernandez over het hoofd. "Als je hier niet voor fluit met drie man - en dan heb ik het over de scheidsrechter, de grensrechter en de vierde man - dan houdt alles op", foetert Groenendijk tegenover FOX Sports.

"Ik heb de excuses van de arbitrage niet aanvaard. Dan kun je mij 23 keer je excuses aanbieden, maar dan aanvaard ik het niet. Dit is gewoon een ongelooflijke mispeer van de arbitrage, waar wij doodziek van zijn. Ze hebben hun werk niet goed gedaan."

Groenendijk profiteerde in de tweede helft wel van een waarschuwing van de arbitrage. Hij wisselde Fernandez. Waarom? "Omdat ik van de arbitrage een seintje kreeg. Guyon zat tegen rood aan, want Gözübüyük was hem helemaal spuugzat, zei hij. Als er nog iets zou gebeuren zou hij hem eruit sturen. Dan is het voor mij simpel: dan gaat-ie eruit."