Chelsea vergroot gat weer naar tien punten door indrukwekkend toptrio

Chelsea vergroot gat weer naar tien punten door indrukwekkend toptrio

06-03-2017 22:52
4

Op Chelsea lijkt dit seizoen geen maat te staan. Ook de uitwedstrijd tegen middenmoter West Ham United leverde maandagavond drie punten op: 1-2.

Een makkelijke avond was het niet voor Chelsea, uit tegen stadgenoot West Ham. De thuisclub had veel balbezit en pinde de Premier League-koploper zo nu en dan vast op de eigen helft. West Ham had echter geen antwoord op de vlijmscherpe counters van Chelsea.

In de eerste helft opende Eden Hazard de score na een snelle uitbraak en in de tweede helft gebeurde hetzelfde. Chelsea counterde, dwong een corner af en Diego Costa gaf vervolgens het beslissende tikje: 0-2. Opvallendste man op het veld was overigens N'Golo Kanté. In de blessuretijd deed Manuel Lanzini nog wel wat terug namens West Ham.

Door de overwinning verstevigt Chelsea de koppositie in Engeland. Het gat met de eerste achtervolger Tottenham Hotspur, dat zondag met 3-2 won van Everton, is tien punten, met nog elf speelronden voor de boeg. West Ham blijft de nummer elf van de Premier League.