'Na Koeman aast ook Guardiola op uitblinker van Engelse hekkensluiter'

'Na Koeman aast ook Guardiola op uitblinker van Engelse hekkensluiter'

07-03-2017 17:39
1

Het Everton van manager Ronald Koeman krijgt mogelijk geduchte concurrentie in de strijd om Jordan Pickford. Ook bij Manchester City is de 23-jarige doelman op de radar verschenen, zo meldt The Daily Mail dinsdag.

Manager Pep Guardiola houdt echter een flinke slag om de arm. Hij twijfelt of de komst van Pickford haalbaar is, gezien de hoge bedragen die Engelse clubs vragen. Om die reden dreigt Manchester City ook naast spelers als Jack Wilshere en Danny Rose te grijpen. "Mensen geloven me niet, maar ik wil graag meer Engelse spelers. Ze zijn alleen zo duur", aldus de Spanjaard.

"Bij Barcelona hield ik er ook van om met veel lokale spelers te spelen. Dat deed ik ook in Duitsland, omdat zij een speciaal gevoel hebben bij de club", vervolgt Guardiola. "Maar soms is dat niet mogelijk. De markt is de markt. Daarom werkt de club hard aan de eigen opleiding."

De uitspraken van Guardiola geven Pickford weinig hoop op een transfer naar het Etihad Stadium. De sluitpost maakt dit seizoen indruk onder de lat bij hekkensluiter Sunderland. Everton is al langere tijd een bewonderaar van Pickford.