De Mos weerlegt kritiek op Vitesse-coach: Kelvin Leerdam is niet de slimste

De Mos weerlegt kritiek op Vitesse-coach: "Kelvin Leerdam is niet de slimste"

07-03-2017 21:48
10

Henk Fraser leidde Vitesse in zijn eerste seizoen al naar de bekerfinale, maar toch is er kritiek op de trainer vanwege het wisselvallige spel. Niet terecht, stelt Aad de Mos. De analist wijst op de mankementen van de Arnhemmers.

"Guram Kashia en Arnold Kruiswijk missen de snelheid om op de middenlijn te spelen, Kelvin Leerdam is niet de slimste. Jongens als Milot Rashica en Nathan hebben plezier, maar zijn geen broodvoetballers", zegt De Mos in Voetbal International. "Fraser zet altijd het resultaat voorop. Hij is realistisch, eerlijk en open naar media en spelers. Dat maakt hem kwetsbaar, maar zorgt wel dat hij het maximale uit zijn spelers haalt."

Wedden

Meer odds

Ook Eloy Room is lovend. "De aanpak van de trainer is in verschillende facetten duidelijk. Hij legt de nadruk op een voetballende manier van spelen, maar wil het wel gekoppeld zien aan rendement. Daarbij is zijn benadering helder en duidelijk naar de spelers toe", aldus de doelman, die denkt dat Vitesse nog veel progressie kan boeken onder Fraser.

"De trainer schreeuwt niet veel, maar zegt wel waar het op staat en gaat een confrontatie niet uit de weg. Die aanpak slaat aan bij onze groep, waarbij we nog lang niet alles eruit hebben gehaald", besluit Room.