Xavi wijst 'opvolger' aan voor Barça: 'Hem wil ik heel graag bij de club zien'

Xavi wijst 'opvolger' aan voor Barça: 'Hem wil ik heel graag bij de club zien'

Gepubliceerd: dinsdag 7 maart 2017 om 22:06di 07-03-2017 om 22:06

Xavi adviseert FC Barcelona nadrukkelijk om Marco Verratti aan te trekken. De inmiddels 37-jarige Spanjaard ziet in de middenvelder van Paris Saint-Germain zijn ideale opvolger in Camp Nou.

Verratti maakte drie weken geleden veel indruk tijdens de 4-0 zege van PSG op Barcelona in de achtste finale van de Champions League. "Verratti zou de ideale aanwinst zijn voor Barcelona. Ik denk dat Verratti een beetje is zoals ik", vertelt Xavi aan Le Parisien. "Hij gaat vrij diep op het veld op zoek naar de bal en komt dan op. Hij dicteert het spel."

Dat is niet de enige overeenkomst die het clubicoon van Barça ziet. "Verratti is net als ik vrij klein en hij verliest nooit de bal. Zijn techniek is ongelooflijk. Hij is een speler die ik heel graag bij Barcelona zou zien." Naar verluidt waagden de Catalanen afgelopen zomer al een poging voor de 24-jarige Italiaan, wiens waarde op zo'n 85 miljoen euro wordt geschat.

Verratti stak zijn bewondering voor Barcelona onlangs niet onder stoelen of banken. Woensdagavond gaat hij met PSG op bezoek in Camp Nou voor de return.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws