Hij is voor PSV een goede en misschien wel de beste optie voor de spits

"Hij is voor PSV een goede en misschien wel de beste optie voor de spits"

08-03-2017 07:13
12

Siem de Jong kan betere cijfers overleggen dan zijn broer Luuk de Jong bij PSV. Moet de Newcastle United-huurling de kans krijgen in de punt van de aanval? Aad de Mos vindt van niet. Kenneth Perez vindt van wel.

"Als hij niet aan de verwachtingen voldoet, ben je ineens twee spelers kwijt", zegt De Mos in het Algemeen Dagblad. "Cocu heeft nu voor een elftal gekozen en daar staat Luuk de Jong in de spits. Als Marco van Ginkel weer terug is voor de basis, is Siem de Jong wel een zeer nuttige en luxe supersub, zo is al vaker gebleken. In die rol zou ik hem nu ook houden. Jürgen Locadia kan ook nog een rol spelen. Hij is heel belangrijk voor Luuk de Jong. Het is een bliksemafleider, die zelf ook nog kan scoren, maar hij moet na zo'n lange periode van afwezigheid wel fit zien te blijven."

Dan Perez, die vindt dat Siem de kans in de voorhoede moet krijgen. "Maar er is een belangrijke voorwaarde. Hij moet wel een ruime periode fit zijn en dat was voor hem ook dit seizoen weer een probleem. Hij is zelden of nooit lange tijd klachtenvrij en dan wordt het lastig om hem op te stellen. Hij is voor PSV een goede en misschien wel de beste optie voor de spits. Luuk de Jong worstelt dit seizoen."

"Elke keer denk je weer dat hij aanpikt, maar het blijft allemaal heel moeizaam. Hij scoort niet veel, maar ook op andere punten heeft hij dit seizoen problemen. Zo'n heel gek idee vind ik het niet om Luuk nog voor Siem de Jong te wisselen. PSV is in principe uitgeschakeld voor de titel, maar zou nog voor plek twee kunnen gaan. Siem is op papier de beste spits, dat heeft hij bij Ajax ook altijd bewezen."