Dit was de ochtend: Mertens door het stof, defensieve zorgen voor Oranje

Dit was de ochtend: Mertens door het stof, defensieve zorgen voor Oranje

08-03-2017 12:00

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot de middag samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

'Cocu en Koeman genoemd bij Barcelona'
Op het lijstje met mogelijke nieuwe trainers van FC Barcelona staan twee Nederlanders. Topfavoriet Ronald Koeman en huidig PSV-trainer Phillip Cocu worden naar verluidt genoemd als opvolger van Luis Enrique. (De Telegraaf)

Mertens biedt excuses aan
Dries Mertens ging na de verloren Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid door het stof. De Belg kreeg veel kritiek vanwege zijn manier van juichen na zijn doelpunt tegen AS Roma. "Ik wilde niemand beledigen," aldus de Belg. (Mediaset)

Marsman blijft mogelijk toch
Lang zag het ernaar uit dat Nick Marsman aankomende zomer transfervrij de deur uit zou lopen bij FC Twente. De doelman houdt de deur echter op een kier, mocht de clubleiding alsnog een aanbieding doen. Marsman is zelfs bereid om salaris in te leveren. (TC Tubantia)

Plotselinge defensieve problemen Oranje
Bondscoach Danny Blind moet voor de komende interlandperiode op zoek naar een nieuw centraal duo, aangezien Jeffrey Bruma en Virgil van Dijk langdurig geblesseerd zijn. Stefan de Vrij lijkt zeker van een basisplek, maar het is nog onduidelijk wie er naast hem komt te staan. (Algemeen Dagblad)

Willems: 'Hardste klap in mijn carrière'
PSV-back Jetro Willems heeft naar eigen zeggen flink geleden onder de nederlaag tegen Feyenoord. Willems: "Dit was de hardste klap tot nu toe in mijn carrière. Na de nederlaag bij Feyenoord hadden we het gevoel dat we alles hadden weggegeven." (Voetbal International)

Klassieker in gevaar voor Vilhena
Tonny Vilhena heeft van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing gekregen. Dit zou betekenen dat de middenvelder zal ontbreken wanneer Feyenoord het opneemt tegen Ajax. Verwacht wordt dat de Rotterdammers in beroep gaan en dat huisjurist Joris van Benthem mag proberen Vilhena te redden