Transfer van PSV naar Heerenveen was 'wennen': 'Moeite om aan te klampen'

Transfer van PSV naar Heerenveen was 'wennen': 'Moeite om aan te klampen'

09-03-2017 12:54
8

Stefano Marzo speelt komende zaterdag waarschijnlijk zijn honderdste wedstrijd in het shirt van sc Heerenveen. De verdediger maakte op 30 november 2013 zijn debuut voor de Friezen.

"Ik was er blij mee. Ik was in augustus van PSV naar Friesland gekomen en moest flink wennen, had moeite om aan te klampen", zegt Marzo op de clubsite van Heerenveen. "Een week eerder zat ik, bij de uitwedstrijd tegen PSV, voor het eerste op de bank. Mijn invalbeurt was mentaal belangrijk, gaf me het gevoel dat er perspectief op speeltijd was."

Marzo krijgt de vraag of hij aan zijn beste seizoen bij Heerenveen bezig is. "Onder Van Basten en Lodeweges heb ik sterke periodes gekend. Vorig seizoen was het iets minder, maar ik denk inderdaad dat dit mijn beste seizoen is. Het is een mooi seizoen, ik ben niet ontevreden, maar bepaalde aspecten van mijn spel valt nog wel wat op aan te merken. Mijn voorzetten komen de laatste weken niet aan en mijn verdedigend kopspel moet beter. Daar moet ik de rest van het seizoen aan werken."