Lyon, Roma, Gent en Genk maken reclame voor Europa League-voetbal

09-03-2017 22:56
8

Twee Belgische, een Franse en een Italiaanse club hebben donderdagavond voor spektakel gezorgd in de Europa League. AA Gent - Racing Genk werd 2-5, terwijl Olympique Lyon won van AS Roma: 4-2.

De Belgische clash tussen Gent en Genk, dat wordt getraind door de Nederlander Albert Stuivenberg, leverde liefst zeven doelpunten op. De thuisclub kreeg vooral in de eerste helft alle hoeken van het veld te zien. Ruststand: 1-4 voor Genk, waar Jean-Paul Boëtius in de basis stond. De oud-Feyenoorder werd na 45 minuten gewisseld. In de tweede helft werd door zowel Gent als Genk nog een keer gescoord, waardoor het op 2-5 eindigde.

Lyon en Roma besloten op zes doelpunten. Lyon kwam in eigen huis op een vroege voorsprong via Mouctar Diakhaby, die ook al trefzeker was in de 10-2 vernedering van AZ in de vorige ronde. Roma, met Kevin Strootman in de basis, knokte zich door doelpunten van Mohamed Salah en Federico Fazio naar een 1-2 voorsprong, maar Lyon ging uiteindelijk met de zege aan de haal. Corentin Tolisso, Nabil Fekir en Alexandre Lacazette trokken 'm over de streep.