Van Limburg naar Brabant: Waardering die ik bij Roda juist had gemist

Van Limburg naar Brabant: "Waardering die ik bij Roda juist had gemist"

10-03-2017 08:58
1

Regillio Vrede heeft bij RKC Waalwijk gevonden wat hij bij Roda JC miste: waardering. Aan zijn tijd in Kerkrade kwam bijna een jaar geleden een einde nadat technisch directeur Ton Caanen eerder was neergestreken in Limburg.

Vrede is momenteel assistent-trainer bij RKC. Ook bij Roda bekleedde hij die functie, waar de ex-voetballer Rick Plum assisteerde. Met RKC vond Vrede vlot een nieuwe werkgever.

"Via Frankie (Van Mosselveld, red.) wist ik dat ze hier nog een assistent zochten", zegt hij in het Brabants Dagblad. "En weet je: dit is toch de club waar ik ben begonnen, waar mijn voetbalroots liggen. Uit de gesprekken die ik daarna met RKC had bleek zó veel waardering. Waardering die ik bij Roda juist had gemist."

Zijn ambities steekt Vrede niet onder stoelen of banken. "Uiteindelijk lijkt het me mooi om hier de kans te krijgen als hoofdtrainer, iets wat de directie ook zeker als optie ziet. Maar wanneer dat is? Geen idee. Daar ben ik ook echt niet mee bezig. Sommige trainers willen na het behalen van hun diploma meteen aan de slag, maar ik heb geen haast."