In het kort: Fenerbahçe toont veerkracht, duur puntverlies voor Nice

In het kort: Fenerbahçe toont veerkracht, duur puntverlies voor Nice

10-03-2017 22:56

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Duur puntenverlies voor Nice
Nice heeft slecht zaken gedaan in de Franse titelstrijd. De Zuid-Fransen kwamen in eigen huis tegen Caen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Nice was nog wel teruggekomen van een 0-2 achterstand. Mario Balotelli maakte de aansluitingstreffer. Met 63 punten is Nice de nummer 2 van de Ligue 1. Koploper AS Monaco heeft twee punten meer en komt zaterdag in actie. Paris Saint-Germain kan Nice passeren op de ranglijst.

Winnend Fenerbahçe buigt achterstand om
Fenerbahçe heeft veerkracht getoond. De ploeg van Dick Advocaat keek vrijdag op bezoek bij Alanyaspor tegen een 2-0 achterstand aan, maar stelde orde op zaken en won met 2-3. Jeremain Lens had een basisplaats. Robin van Persie viel na een uur in. Gregory van der Wiel zat de hele wedstrijd op de bank.

Pizarro zit Leverkusen dwars
Claudio Pizarro (38) is nog altijd van waarde. De spits van Werder Bremen, die een kwartier voor tijd in het vel was gekomen, bezorgde zijn werkgever tegen Bayer Leverkusen een punt (1-1). Daarmee werd het debuut van Bayer-trainer Tayfun Korkut verpest. Hij nam deze week het roer over van Roger Schmidt.

FC Utrecht lang zonder Van der Meer
FC Utrecht moet het lang stellen zonder Robin van der Meer. Volgens het Algemeen Dagblad staat de verdediger vier tot zes weken buitenspel. Tijdens Utrecht - ADO Den Haag van afgelopen weekend raakte zijn arm uit de kom. Erik ten Hag hoopt binnen afzienbare tijd wel weer te beschikken over Robbin Ruiter en Edson Braafheid: het tweetal heeft de groepstraining hervat, zo meldt het eerder genoemde medium.

Kopenhagen breekt Ajax-record
FC Kopenhagen heeft donderdagavond het snelste Europese doelpunt ooit tegen Ajax gemaakt. Het is voor de Deense club ook het snelst gemaakte doelpunt ooit in Europees verband. Na slechts 27 seconden keken de Amsterdammers donderdag al tegen een achterstand aan. Het duel eindigde in 2-1.