Degradatiespook doemt op: 'Ik zag pure angst. Ik ga nog meer eisen van de spelers'

Degradatiespook doemt op: 'Ik zag pure angst. Ik ga nog meer eisen van de spelers'

10-03-2017 19:00
19

Roda JC heeft even mogen voelen hoe het is om boven de degradatiestreep te staan, maar na twee opeenvolgende nederlagen zijn de zorgen weer groot. Yannis Anastasiou voert de druk op zijn spelers op in aanloop naar het duel met FC Groningen.

De Griekse trainer vond het spel van Roda bij PSV (4-0) zorgwekkend. "Bij PSV kun je verliezen, maar niet zo", zegt hij tegen Voetbal International. "Je moet je altijd laten zien, ook in zo'n moeilijke wedstrijd, maar wij hebben niks gedaan. Na de 0-1 was de moraal helemaal weg. Sommige jongens zeiden dat ze wel initiatief wilden nemen, maar voorin de bal nergens kwijt konden."

"Wat ik zag was pure angst", vervolgt Anastasiou, die nu zeventiende staat met de Limburgers, slechts één puntje voor ADO Den Haag. "We móéten meer initiatief tonen en ik ben ervan overtuigd dat we dat zullen doen. Zondag wordt een heel andere wedstrijd. Ik heb vertrouwen en blijf kalm, niemand is gebaat bij onrust."

"Ik ga wel nog meer eisen van de spelers. Ik houd niet van praatjes; harder werken, dat is altijd het antwoord", besluit Anastasiou. Roda krijgt de komende weken steun van mede-eigenaar Aleksei Korotaev. De Russische Zwitser komt deze week naar Kerkrade en gaat met verschillende mensen in gesprek over zijn toekomstplannen met de club.