Topscorer Dost geeft ongekende onemanshow en maakt alle vier de Sporting-goals

11-03-2017 23:22
24

Bas Dost heeft zaterdagavond een onemanshow gegeven in de Primeira Liga. De Nederlandse spits in dienst van Sporting Portugal was maar liefst vier keer trefzeker op bezoek bij Tondela.

Na een half uur spelen was het voor het eerst raak. Op aangeven van Daniel Podence maakte hij de openingstreffer. Acht minuten na rust kwam Tondela langszij, maar de gelijke stand werd al snel doorbroken. Weer was het Dost die na voorbereidend werk van Matheus Pereira het net wist te vinden. In minuut 71 en 78 completeerde de Nederlander zijn onemanshow. Hij scoorde twee keer vanaf de strafschopstip, waarmee hij de eindstand bepaalde op 1-4. Dat had echter zelfs nog 1-5 kunnen zijn, maar in blessuretijd miste hij de derde penalty van de avond.

Dankzij de overwinning blijven Benfica en FC Porto enigszins in het zicht van de Portugezen. De achterstand op Benfica bedraagt negen punten, maar die club heeft nog één wedstrijd tegoed. Dost is mede dankzij zijn vier treffers topscorer van Portugal. Met 22 doelpunten laat hij Tom Soares (zestien goals) ver achter zich.