Harde woorden bij Heerenveen: 'Ik verzeker je: dit is de laatste keer geweest'

Harde woorden bij Heerenveen: 'Ik verzeker je: dit is de laatste keer geweest'

12-03-2017 07:44
18

SC Heerenveen-trainer Jurgen Streppel trok zaterdagavond een harde conclusie na de pijnlijke 4-1 nederlaag bij Excelsior. De zeperd op Woudestein betekende alweer de vijfde verliespartij van de Friezen in de Eredivisie in 2017.

"We hebben elkaar in de steek gelaten", aldus Streppel tegenover FOX Sports. De Friezen maakten er vooral in de eerste helft weinig van. "Maar ik ga geen zondebokken aanwijzen. Ik ben verantwoordelijk, geef mij maar de schuld. Ik heb namelijk de verkeerde opstelling gekozen, zo simpel is het."

Streppel koos net als een week eerder tegen Go Ahead Eagles voor een zeer aanvallend ingestelde basisploeg. "Iedereen heeft recht op een slechte wedstrijd, maar niemand heeft recht op een slechte mentaliteit", aldus de oefenmeester, die verder gaat bij de NOS. "Waar ik mij zorgen om maak, is de wil om te winnen. Maar ik kan je verzekeren: dit is de laatste keer geweest. Wees maar niet bang."

Bij de thuisploeg zag Streppel wél de juiste instelling. "Zij hebben echt alles uit de kast gehaald om te winnen. Het wordt tijd dat wij dat ook eens leren, want dit was niet de eerste keer." Volgende week ontvangt Heerenveen koploper Feyenoord.