Update: NEC-verdediger ziet keuze meteen goed uitpakken en mag hopen op debuut

Update: NEC-verdediger ziet keuze meteen goed uitpakken en mag hopen op debuut

16-03-2017 17:28
2

Dario Dumic heeft de knoop doorgehakt: de verdediger van NEC Nijmegen wil interlands gaan spelen voor Bosnië-Herzegovina. De mandekker had de keuze tussen het laatstgenoemde land en Denemarken. Lang twijfelde Dumic echter niet.

De voormalig speler van het Deense Brondby is zelfs al opgenomen in de voorselectie van Bosnië-Herzegovina. "Nu maar hopen dat ik in de definitieve selectie kom. Dat wordt de 16e bekend. Ik heb gekozen voor Bosnië, terwijl ik ook voor Denemarken had kunnen spelen. Maar deze keuze heeft zich nu al uitbetaald. Mijn hart zei Bosnië."

"Het is moeilijk uit te leggen, want ik hou ook van Denemarken", vervolgt Dumic, die zaterdagavond tegen ADO Den Haag met 1-0 verloor. De verdediger baalt van de nederlaag. "Het is ongelooflijk. We hadden echt drie punten moeten pakken. We scoren niet, maar we speelden echt wel goed. We creëerden zoveel kansen. De ploeg die de eerste zou scoren, zou hier ook winnen. We moeten nu vechten om erin te blijven."

Update 16-3, 17.28 uur: Dario Dumic heeft niet lang hoeven wachten op zijn eerste selectie voor Bosnië-Herzegovina. De 25-jarige verdediger van NEC speelt met zijn land een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar en oefent tegen Albanië. Dumic, een vast gezicht in het elftal van coach Peter Hyballa, vertegenwoordigde diverse jeugdelftallen van Denemarken, maar geeft dus de voorkeur aan een interlandcarrière voor Bosnië-Herzegovina.