Willem II wint ondanks veel ophef om niet toegekend 'Hawk-Eye-doelpunt'

12-03-2017 14:22
18

Erik Falkenburg en Thom Haye hebben Willem II aan een 2-0 zege geholpen op PEC Zwolle. De Tilburgers hadden misschien wel met 3-0 moeten winnen, ware het niet dat Falkenburg geen tweede goal achter zijn naam kreeg, ondanks veel ophef.

Tijdens de wedstrijd werd er namelijk vooral gesproken over het tweede 'doelpunt' van de Willem II'er. Hij kopte namelijk richting doel, waarna Ouasim Bouy de bal al dan niet achter de doellijn vandaan haalde. Het Hawk-Eye-systeem had zondagmiddag dus niet misstaan in Tilburg, waar Falkenburg wel scoorde. Dat gebeurde halverwege de eerste helft, nog voor het betreffende moment: 1-0.

PEC kreeg moeilijk grip op Willem II en trainer Ron Jans greep dan ook al heel snel en hard in door een dubbele wissel. Ted van de Pavert werd gebracht om de beresterke Obbi Oulare af te stoppen. Kingsley Ehizibue werd geslachtofferd. En Mustafa Saymak moest plaatsmaken voor Younes Mokhtar. Daarna ging het wat beter met de Zwollenaren, maar bij rust stond het nog 1-0.

In de tweede helft drong PEC constant aan, ook al schreeuwde Willem II nog om een strafschop. Kostas Lamprou ontpopte zich na rust tot ware held, want hij plukte onder meer een kopbal van Danny Holla uit de bovenhoek. Lamprou had het druk, want hij moest ook ingrijpen bij een poging van Bouy. Uit een counter aan de andere kant maakte Thom Haye het af: 2-0 voor Willem II.