De Jong over Ajax' miljoenenaanval: Mooi poepje geld, ja. Stukje Staatsloterij

De Jong over Ajax' miljoenenaanval: "Mooi poepje geld, ja. Stukje Staatsloterij"

12-03-2017 14:29
7

Jong Ajax trad afgelopen vrijdag met een peperdure voorhoede aan tegen De Graafschap. David Neres en Mateo Cassierra vormden de voorhoede met Vaclav Cerny. In totaal was de voorhoede 17,5 miljoen euro waard, zag ook Henk de Jong.

De trainer van De Graafschap keek op zondag, voor het duel met Helmond Sport van maandag, nog terug op het duel met de dure Ajax-aanvallers. Er ontstond de nodige commotie over, want nog nooit stond er zo'n dure aanval aan de aftrap in de Jupiler League. 17,5 miljoen euro, niet niks, zo stelt De Jong. "Een mooi poepje geld, ja. Een stukje Staatsloterij, die stond op 27 miljoen euro. Die had ik ook wel willen winnen", lacht De Jong in gesprek met Omroep Gelderland.

De Graafschap won toch van Jong Ajax, ondanks het meespelen van de miljoenenaankopen. Het werd door een hattrick van Anhtony van den Hurk 3-2 in Doetinchem. Daardoor is de tweede wedstrijd in de vierde periode gewonnen. "Ik zou de vierde periode liever winnen dan Staatsloterij, want ik ben sportman. Als we dat voor elkaar kunnen boksen met z'n allen, zullen we dat niet laten", besluit De Jong.

Lees ook: Hattrickheld De Graafschap: 'David Neres, wie was dat eigenlijk?'