Zwak Groningen geeft niet thuis tegen Roda; stoppen slaan door bij Linssen

12-03-2017 16:21
23

Een zwak FC Groningen heeft zondagmiddag een zware tik te verwerken gekregen door met 3-1 te verliezen van Roda JC. De bezoekers kwamen geen moment in het spel en maakten het de thuisploeg zelden lastig.

Roda had Groningen vanaf de eerste minuut in de tang, maar drukte het overwicht pas na een half uur in doelpunten uit. Daarvoor had Groningen moeite om het spel te maken en om de thuisploeg pijn te doen. Na 31 minuten spelen zorgde Abdul Ajagun voor de openingstreffer. De middenvelder kopte een prachtige voorzet achter Groningen-doelman Sergio Padt: 1-0.

Na de rust ging Roda rustig door, al kreeg het het bij vlagen ook lastig. Afstand werd al vrij snel genomen door een doelpunt van Christian Kum, die uit een corner binnenkopt. Niet veel later maakte Dani Schahin het Limburgse feest compleet met de 3-0.

Bryan Linssen deed daarna nog iets terug, maar veel verschil maakte het niet. Diezelfde Linssen moest er in de slotfase van het duel wegens natrappen af met een rode kaart. Roda doet in de strijd tegen degradatie uitstekende zaken en Groningen laat na om toe te treden tot het linkerrijtje.