Bijzondere Jörgensen dubbel in de dubbele cijfers: 'Was het Kuyt? Echt waar?'

Bijzondere Jörgensen dubbel in de dubbele cijfers: 'Was het Kuyt? Echt waar?'

12-03-2017 16:34
10

Nicolai Jörgensen was dé man van de wedstrijd bij Feyenoord - AZ. Hij zorgde voor drie goals en twee assists. De Deen leek wel te zweven, maar bleef na de 5-2 zege op de Alkmaarders heel rustig.

"We bleven maar scoren en scoren", begint Jörgensen bij FOX Sports. Hij vond dat AZ nog niet eens zo heel slecht speelde. De spits ontpopt zich bij Feyenoord niet alleen tot afmaker, maar ook tot aangever. "Mijn ploeggenoten blijven maar scoren als ik die bal afspeel. Het is dus een mix van dat. Elke keer als Jens Toornstra rond de zestien komt, scoort hij ook. Heel goed."

Jörgensen staat nu op achttien competitiegoals en tien assists. Dubbele cijfers dus. Dat gebeurt niet heel vaak. Dirk Kuyt was elf jaar geleden de laatste Feyenoorder die hetzelfde deed. "Was het Kuyt, echt waar? Double-double komt niet zo vaak voor, denk ik", jubelde Jörgensen. Toch dacht de spits aanvankelijk niet dat het zijn wedstrijd zou worden. "Ik verloor mijn eerste drie ballen, maar scoorde bij het vierde balcontact."

In de kolkende Kuip werd het nog mooier voor de spits. "Het lijkt wel of je met een man meer speelt hier. Fantastisch. We winnen bijna altijd thuis, dat moeten we blijven doen. Als je het veld op stapt voor 47.000 mensen, dat is a little bit crazy."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie