Jörgensen heeft 'net z'n hond uitgelaten': 'Een jongen die zichzelf blijft'

Jörgensen heeft 'net z'n hond uitgelaten': 'Een jongen die zichzelf blijft'

12-03-2017 17:20
3

Feyenoord gaf zondag een galashow weg tegen AZ, waarbij Nicolai Jörgensen met drie treffers en twee assists de grote man was: 5-2. Trainer Giovanni van Bronckhorst is in zijn nopjes. Hij zag een Feyenoord dat veel goede dingen liet zien.

"Smullen. Dat is ook een kracht van ons. Als we zo kunnen spelen, dan zijn we een ploeg die moeilijk te verslaan is en makkelijk scoren", zegt Van Bronckhorst tegen FOX Sports. "Dit is ons huis. De Kuip. Hier voelen we ons sterk. Dat zie je vandaag ook weer. De wisselwerking met het publiek dat achter ons staat. Dan is dit een plek waar we ons thuisvoelen. Dat moet ook."

Jörgensen was de grote man, na afloop merkte je dat niet aan hem. FOX-verslaggever Jan-Joost van Gangelen zegt dat de spits erbij stond alsof hij net zijn hond heeft uitgelaten. "Zo mag hij staan. Het is een jongen die zichzelf blijft", aldus Gio. "Ondanks dat hij vandaag erg belangrijk is, blijft hij met beide benen op de grond staan. Hij doet het uitstekend, we hadden niet verwacht dat hij het zó goed zou doen."

Toch heeft de trainer wat kritiekpuntjes. "In de eerste helft speelden we in een veel te hoog tempo. Als je 2-0 voorstaat, moet je gas terugnemen en compacter staan. We gaven te veel ruimte aan AZ. Dat deden we in de tweede helft beter. Fantastische goals, deze wedstrijd winnen we terecht."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie