Sinkgraven: Ben ervan overtuigd dat we ze hier helemaal stuk kunnen spelen

Sinkgraven: "Ben ervan overtuigd dat we ze hier helemaal stuk kunnen spelen"

12-03-2017 20:05
11

Ajax won zondagmiddag met 3-0 van FC Twente, maar het ging moeizamer dan de uitslag doet vermoeden. VoetbalPrimeur sprak na afloop met Daley Sinkgraven over de wedstrijd, het fluitconcert voor Bertrand Traoré en de return tegen FC Kopenhagen.

Emile van de Sande
AMSTERDAM

Waarom ging het tot de 55ste minuut zo moeizaam?
"De eerste helft hadden we dat helemaal aan onszelf te wijten. Het baltempo was te laag en we toonden geen initiatief. In de tweede helft hebben we dat aardig rechtgezet. Het is dan ook een zeer verdiende overwinning."

Bertrand Traoré werd na een uur vervangen en werd door de Ajax-fans getrakteerd op een fluitconcert. Wat vind jij daarvan?
"Ik vind het jammer om een eigen speler zo naar de kant te sturen. Bertrand is een jongen die veel acties maakt; soms gaat het goed en soms niet. Soms ziet het er een beetje klungelig of nonchalant uit. Dat ziet het publiek natuurlijk. Daar vinden de fans dan wat van en dat mag, maar ik weet dat hij een harde werker is en graag wil slagen bij Ajax. Dan vind ik het jammer als zoiets gebeurt. Hij is heel gevaarlijk voor ons, maar soms ziet het publiek dat niet. Ik ben wel tevreden over hem."

Dankzij de sterke tweede helft hebben jullie een goede generale gehad voor donderdag. Hoeveel kans geef jij Ajax tegen FC Kopenhagen?
"Het wordt moeilijk, absoluut. Dat heb je kunnen zien in de heenwedstrijd. Het is een fysieke ploeg, maar wij hebben een belangrijk uitdoelpunt. Ik ben ervan overtuigd dat we ze hier in de Arena helemaal stuk kunnen spelen. Ik wil niet zeggen dat we favoriet zijn, maar we hebben wel een grote kans om door te gaan."