VP's Elftal van de Week: dodelijke Feyenoorders, Excelsior-trio en 25.318

VP's Elftal van de Week: dodelijke Feyenoorders, Excelsior-trio en 25.318

13-03-2017 10:00
11

Feyenoord, Ajax en PSV schreven drie punten bij, maar de grote winnaars van speelronde 26 in de Eredivisie zijn Vitesse en Excelsior. De twee clubs staan met in totaal zes spelers in VP's Elftal van de Week.

Robert Zwinkels (ADO Den Haag)
Ook Kostas Lamprou en Bram Castro keepten uitstekend dit weekend, maar de beste van allemaal was Zwinkels. De routinier (33) sleepte de drie punten over de streep voor ADO.

Milan Massop (Excelsior)
Is sinds een aantal weken de vaste linksback van Excelsior en doet dat goed. Sterker nog, in het duel met Heerenveen was hij uitstekend op dreef. Beloonde zichzelf met een goal.

Arnold Kruiswijk (Vitesse)
Na 25.318 minuten in de Eredivisie heeft de 32-jarige verdediger 'm eindelijk te pakken: zijn eerste doelpunt. De vreugde die dat losmaakte bij Vitesse was prachtig om te zien.

Jurgen Mattheij (Excelsior)
Nog een verdediger die afgelopen weekend scoorde. Mattheij pakte sinds de winterstop twee keer rood, maar kan wel degelijk verdedigen en is een groot gevaar bij corners.

Marvelous Nakamba (Vitesse)
Een soort N'Golo Kanté op het Vitesse-middenveld. De stofzuiger kan ook uitstekend voetballen, zo bleek uit zijn treffer in het duel met Sparta.

Jens Toornstra (Feyenoord)
Een assist en een goal tegen AZ; Toornstra gaat vrolijk door waar hij gebleven was. Ook als alle Feyenoorders fit zijn kan trainer Giovanni van Bronckhorst niet meer om hem heen.

Stanley Elbers (Excelsior)
Scoorde voor aanvang van dit seizoen nog nooit in de Eredivisie, maar de beer is los. Als buitenspeler al goed voor zes competitietreffers - niet slecht bij een club als Excelsior.

Kasper Dolberg (Ajax)
Doelpunt nummer twaalf en dertien zijn een feit voor Dolberg, die ook statistisch bezig is aan een prima debuutjaar. Nog minimaal een seizoen rijpen en het buitenland lonkt.

Ricky van Wolfswinkel (Vitesse)
Ook Van Wolfswinkel staat op dertien Eredivisie-goals dit seizoen. Was met de openingstreffer de ijsbreker voor Vitesse in het duel met Sparta.

Mike Havenaar (ADO Den Haag)
Op 28 augustus 2016 scoorde hij voor het laatst in dienst van ADO. Een vormcrisis en ernstige virusinfectie later is Havenaar op tijd terug om zijn ploeg in de Eredivisie te houden.

Nicolai Jörgensen (Feyenoord)
Natuurlijk, Jörgensen kan niet ontbreken. Was met drie goals en twee assists betrokken bij de hele Feyenoord-productie tegen AZ. Een dikke 10 voor de topscorer van de Eredivisie.