Ziyech-opvolger meldt zich: 'Als je dat ziet... Ziyech was zó belangrijk voor ons'

Ziyech-opvolger meldt zich: 'Als je dat ziet... Ziyech was zó belangrijk voor ons'

13-03-2017 09:00
2

Door Hakim Ziyech afgelopen zomer te verkopen aan Ajax leverde FC Twente veel kwaliteit in. Die kwaliteit hoopt het op den duur terug te krijgen in de persoon van Fredrik Jensen. De aanvallende middenvelder heeft de Ziyech-rol op zich genomen bij Twente. VoetbalPrimeur sprak na afloop van Ajax - FC Twente (3-0) met de Fin. 

Emile van de Sande
AMSTERDAM

Jullie speelden een goede eerste helft. Waarom ging het dan toch mis in de tweede helft?
"In de eerste helft stonden we gewoon goed compact. In de tweede helft werden de ruimtes tussen de linies te groot. Ajax heeft echt een goede ploeg, dus werd dat afgestraft. Dit is een grote teleurstelling."

Sinds het vertrek van Ziyech speel jij veel in zijn rol. Hoe vergaat het je?
"Het gaat met mij wel aardig in de Ziyech-rol. Ik maak veel minuten, maar uiteindelijk gaat het om het maken van doelpunten en geven van assists. Dat moet ik nog meer gaan doen. Hopelijk kan dat in de laatste wedstrijden van het seizoen gebeuren."

Voel je druk omdat je in de voetsporen treedt van zo'n grote voetballer?
"Nee, we zijn twee totaal verschillende spelers. Hakim heeft de bal graag in zijn voeten, terwijl ik juist veel diepte in mijn spel heb. Ik voel daarom geen speciale druk in de Ziyech-rol. Maar Hakim is een geweldige speler, dat heb je vandaag (zondag, red.) ook kunnen zien."

Wil jij over een aantal jaar een vergelijkbare Ziyech-transfer maken?
"Ja, ik heb ook dromen om een mooie transfer te maken, bijvoorbeeld naar het buitenland. Als je ziet wat Hakim vorig seizoen heeft laten zien… Hij was zó belangrijk voor ons. Daarom heeft hij de stap gemaakt. Ooit hoop ik ook zo'n stap te kunnen maken."