Amsterdamse hoop op Oranje-brief: Nog niet met de bondscoach gesproken

Amsterdamse hoop op Oranje-brief: "Nog niet met de bondscoach gesproken"

13-03-2017 10:00
25

Daley Sinkgraven is inmiddels niet meer weg te denken van de linksbackpositie bij Ajax. Het gaat uitstekend, maar een uitnodiging voor het Nederlands elftal leverde het nog niet op. Daar zit Sinkgraven echter niet mee, zo vertelt hij in gesprek met VoetbalPrimeur.

Emile van de Sande
AMSTERDAM

Je speelt nu zo'n halfjaar als linksback. Hoe vind je het gaan?
"Het gaat met ups en downs. Ik moet nog wat stabieler worden. Die tegengoal van afgelopen donderdag tegen Kopenhagen: mijn tegenstander kon te makkelijk die voorzet geven. Of dat aan ervaring ligt? Ja, misschien wel. Maar om nou meteen daar naar te wijzen… Dat vind ik een beetje makkelijk. Ik maakte gewoon een inschattingsfoutje en dat is op dat niveau dodelijk."

Tegen FC Twente had je te maken met Chinedu Ede. Wat voor soort tegenstander is hij?
"Ede is een hele fysieke speler. Hij kwam veel naar binnen, dus dan moet ik doordekken. Maar óók zorgen dat de rechtsback niet teveel ruimte krijgt om er overheen te gaan. Dat zijn de inschattingen die je moet maken op zo'n moment."

Hoe bereid je je voor op een bepaald type aanvaller?
"We bekijken vooral beelden van de tegenstander in het algemeen, maar we gaan wel elke speler individueel langs. Ik wist wat ik kon verwachten en vandaag (zondag, red.) ging het aardig voor mijn gevoel."

Nu je bij Ajax goed speelt als linksback, kan je misschien gaan denken aan Oranje. Afgelopen week werd de voorselectie van het Nederlands elftal bekend, zonder één linksback en zonder Daley Sinkgraven. Was je teleurgesteld?
"Nee, eerlijk gezegd niet. Ik sta nog niet zo lang op deze positie. Ik voelde geen teleurstelling. Een plek in de definitieve selectie? Het zou heel mooi zijn, maar ik kijk er nu niet teveel naar. Ik heb ook nog niet gesproken met bondscoach Danny Blind. Ik hoop dat ik ooit uitgenodigd word, maar ik wil nu eerst bij Ajax mijn best doen als linksback. Daarna zien we wel verder."