Best bewaarde geheim van Ajax: Dolberg was vier dagen niet op de club

Best bewaarde geheim van Ajax: Dolberg was vier dagen niet op de club

13-03-2017 07:06
23

Kasper Dolberg heeft afgelopen week genoten van een vakantie van vier dagen. De Ajax-spits kon even relaxen in zijn thuisland Denemarken en zodoende de batterij opladen, zo kwam De Telegraaf te weten.

Het was het best bewaarde geheim. Tot zondag. "Ik ben vier dagen naar Denemarken geweest", zegt Dolberg. "Ik heb weer nieuwe energie. Ik mocht lekker bij mijn familie relaxen. En die rust had ik even nodig. Daarom heb ik behalve mijn vriendin, familie en vrienden bezoeken ook niet zo veel gedaan. Het was gewoon even vier dagen niet aan voetbal denken."

"De trainer belde me na de wedstrijd tegen Heracles. Hij zei dat hij wilde dat ik naar Denemarken ging, omdat we toch geen midweekse verplichtingen hadden", vervolgt de Deense spits, die tegen FC Kopenhagen al eenmaal en tegen FC Twente tweemaal scoorde. Hij scoort vooral vaak in thuisduels. "Ik heb er geen verklaring voor waarom ik bijna alleen maar thuis scoor. Dat is zoals het is. Mijn mooiste doelpunt was overigens uit, tegen Feyenoord in De Kuip."