Kuyt gooit eigen glazen in: 'Maar daarvoor zet ik alles opzij, ook mijn trots'

Kuyt gooit eigen glazen in: 'Maar daarvoor zet ik alles opzij, ook mijn trots'

maandag 13 maart 2017 om 07:35

Feyenoord heeft nog niets, maar ligt wel prima op koers om de eerste landstitel in 1999 binnen te hengelen. Afgelopen seizoen waren de Rotterdammers ook bezig aan een goede reeks, tot het na de winterstop ineens als een kaartenhuis instortte. Dirk Kuyt keerde terug met een doel: kampioen worden. Dat moet dit seizoen gaan lukken.

"Toen ik afgelopen zomer bijtekende was een van mijn voorwaarden: er moeten topspelers bij. We waren vorig seizoen goed, maar moesten top worden", zegt Kuyt in de Volkskrant. Die topspelers kwamen er in de persoon van Nicolai Jörgensen en Steven Berghuis, maar zorgen er tegelijkertijd voor dat Kuyt regelmatig plaats moet maken. "Maar ik ben ruim anderhalf jaar geleden teruggekomen voor een groter doel: iets geweldigs winnen. Daarvoor zet ik alles opzij, ook mijn trots."

Jörgensen is de grote man bij Feyenoord. Het publiek moest even wennen aan de Deense spits. "Hij is een wereldgozer, maar dat weet je pas als je hem leert kennen. Hij is geen showbink, had geen enorme reputatie. Ik kwam ook op die manier vanaf FC Utrecht. Lazovic was de grote aankoop, ik startte vanaf rechts, maakte mijn goaltjes, werkte me zo in de gunst van het publiek en werd uiteindelijk aanvoerder."

Als Kuyt en Berghuis niet waren gekomen, was hij de grote held geweest. "Maar ik wil niet meer vierde worden en een mooie klassering op de topscorerslijst of de speler-van-het-jaar-verkiezing. Ik wil iets tastbaars met Feyenoord", besluit de Feyenoord-aanvoerder (36).

Poll

Wordt Feyenoord kampioen?

(303 stemmen)

Plaats een reactie

maandag 13 maart 2017 om 07:51
Het wordt tijd dat ze in Nederland onze eigen gouden schoen award zouden moeten organiseren voor voetballers: ik denk dat jorgensen , kuyt ,Dolberg , luuk de jong ,
Kwa de beste spits positie gegadigden zouden zijn.


Vind ik leuk
_Mark +748
maandag 13 maart 2017 om 10:15
Luuk de Jong???
Vind ik leuk
Jozef +30933
maandag 13 maart 2017 om 08:51
Die Jorgensen, is dat niks voor Chelsea?

;-)
Vind ik leuk
Leeuw +4355
maandag 13 maart 2017 om 09:06
Haha gelukkig die smiley.
Vind ik leuk
maandag 13 maart 2017 om 10:02
Ja ja Dirkie. je bent gewoon schijtjaloers
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Kuyt gooit eigen glazen in: 'Maar daarvoor zet ik alles opzij, ook mijn trots'