'Ik vraag me af of hij een stap hoger zou kunnen, voor Feyenoord een topspeler'

'Ik vraag me af of hij een stap hoger zou kunnen, voor Feyenoord een topspeler'

13-03-2017 07:56
7

Theo Lucius is onder de indruk van Nicolai Jörgensen. De Deense spits eiste zondag een hoofdrol voor zich op bij Feyenoord door in een met 5-2 gewonnen duel drie keer te scoren en twee assists af te leveren. Al vraagt Lucius zich af of Jörgensen dezelfde prestatie kan leveren op een groter podium.

"Maar of hij nog een stap hoger aan zou kunnen, zoals Pelle, weet ik niet. Voor Feyenoord is het echter een topspeler", zegt de rapporteur van De Telegraaf. Verder is hij lyrisch. "Hij heeft niet eens zo heel veel gedaan, maar als hij in het spel werd betrokken, was het vaak direct een doelpunt. Hij maakt drie doelpunten en geeft twee assists. Bovendien versierde hij de strafschop die hij vervolgens zelf binnen schoot. Eigenlijk zou Feyenoord hem nog vaker moeten zoeken. Hij dient als aanspeelpunt, is niet te lui om te werken en is sterk in het druk zetten."

Feyenoord miste tegen AZ onder andere Brad Jones, Terence Kongolo en Eljero Elia, maar heel veel merkte je daar niet van. "Ik vind dat niet zo vreemd. Als je mij vraagt naar de sterkste elf van Feyenoord, weet ik niet of ik direct Kongolo op zou noemen. Kenneth Vermeer is een prima alternatief voor Jones, die in het verleden zijn waarde al heeft bewezen en het gemis van Elia werd prima opgevangen door Toornstra. Op het middenveld voetbalde Dirk Kuyt zoals we hem kennen. Hij werkte hard en maakte een prima goal."