Van Hanegem hekelt 'interessantdoenerij': 'Waarvoor is dat in hemelsnaam'

Van Hanegem hekelt 'interessantdoenerij': 'Waarvoor is dat in hemelsnaam'

13-03-2017 08:40
7

Willem van Hanegem heeft genoten van Feyenoord, al vindt hij ook dat AZ het de koploper niet lastig heeft gemaakt. In het Algemeen Dagblad ergert De Kromme zich aan de Alkmaarders.

'Je ergert je toch vooral ook aan AZ op zo'n middag', aldus Van Hanegem. 'Pfff, wat een slappe hap. Wat ze van mij meteen mogen afschaffen, is dat ploegen vlak voor de aftrap nog bij elkaar gaan staan in een scrum. Waarvoor is dat in hemelsnaam, als je daarna meteen zo over je heen laat lopen in de wedstrijd?! Allemaal interessantdoenerij. Zo komt zo'n scrum op mij over. Net zoals dat geldt voor aanvoerders die opzichtig high-fives geven aan medespelers bij het opkomen of verlaten van het veld.'

Over Feyenoord was Van Hanegem wèl te spraken en dan met name over Nicolai Jörgensen. "De eerste goal van Jörgensen gisteren, daarin zag je weer zijn grootste kwaliteit terug. Deze spits schiet nooit zomaar blind op doel. Het gaat altijd doordacht. Waar de keeper staat, waar hij zelf staat en waar zijn directe tegenstander; Jörgensen heeft het allemaal in de smiezen en handelt daar vervolgens naar. Mooi vind ik dat."