Update: Zes maanden schorsing en boete voor Chinees na trap op voet Witsel

Update: Zes maanden schorsing en boete voor Chinees na trap op voet Witsel

24-03-2017 14:32
10

Shanghai Shenhua-middenvelder Qin Sheng heeft van zijn club een boete opgelegd gekregen omdat hij op de voet van Axel Witsel ging staan. Dat leverde hem in de wedstrijd tegen Quanjin Tuanjin de rode kaart op en een geldboete van 300.000 juan op (41.000 euro). Maar dat is niet alles.

Shanghai Shenhua is not amused over de actie van Sheng, die hem ook voor de rest van het seizoen met de reserves mee laat trainen. De club stelt dat het imago van het Chinese voetbal is aangetast door de rode kaart die Sheng opliep. Sheng moest publiekelijk zijn excuses maken, wat hij ook heeft gedaan.

Ondertussen haalt Shenhua-president Wo Xiaohui hem in een statement nog even door de gehaktmolen. 'Het extreme gedrag van Sheng heeft het imago van de club aangetast, evenals het voetbal van Shanghai en zelfs het hele Chinese voetbal. Alle moeite die door anderen zijn gedaan, zijn dankzij hem voor niets geweest.'

Update 24/03 14.32: Ook bij de Chinese voetbalbond zijn ze op z'n zachtst niet blij met de actie van Qin Sheng. Hij is voor maar liefst zes maanden geschorst na een trap op de voet van Axel Witsel. Sheng moet ook een flinke geldboete van circa 16.000 euro betalen.