Dolberg in actie tijdens de eerste wedstrijd in de achtste finales

'Ik ben fysiek superieur aan Dolberg en ga hem buiten de zestien houden'

'Ik ben fysiek superieur aan Dolberg en ga hem buiten de zestien houden'

13-03-2017 13:42
1

Door de schorsing van Mathias 'Zanka' Jörgensen krijgt Jores Okore donderdag de taak om Kasper Dolberg van scoren te houden. De 24-jarige verdediger van FC Kopenhagen kijkt uit naar de kraker.

De in Ivoorkust geboren Deen speelde dit seizoen namelijk nog geen minuut in Europees verband. Kortom, de druk staat er goed op. "Ik verwacht dat ik fysiek superieur aan Dolberg ben en ga hem buiten de zestien proberen te houden", begint Okore vol vertrouwen in Ekstra Bladet. "Kasper is heel klinisch in de afwerking, hij is levensgevaarlijk in het strafschopgebied."

"Het aantal kansen voor hem moet tot een minimum beperkt worden", vervolgt Okore, die afgelopen zomer overkwam van Aston Villa, maar tot nu toe slechts vijf competitiewedstrijden speelde. "Ik ben altijd klaar om grote wedstrijden te spelen", countert hij. "Mentaal ben ik klaar voor de uitdaging tegen Ajax. Ik heb ook al ervaring met een aantal goede aanvallers", aldus Okore, die Graziano Pellè (in zijn tijd bij Southampton, red.) en Sergio Agüero (Manchester City) noemt.